Bloemen en een horloge

Abraham Mignon (1640 – 1679) is jarenlang een stilleven specialist geweest. In de tijd dat Mignon leefde waren dit soort kleurrijke composities enorm populair. Het is namelijk de Gouden Eeuw: de tijd van de Hollandse Republiek. Mignons schilderijen waren ook populair aan het hof. De Keurvorst van Saksen en de Franse koning Lodewijk XIV kochten zijn werk. Dat Mignon de fijne kneepjes van het vak kende, is ook duidelijk terug te zien in zijn kunstwerken.

Onze inspiratiebron is het schilderij ‘Bloemen en een horloge’ geweest. De kracht en kleur dat dit schilderij uitstraalt, daar moesten wij iets mee doen. Wij hebben een zeer hoog resolutie beeld van dit schilderij laten printen op een lap leer. Hieruit zijn 14 unieke schouderbanden gehaald. We hebben de nieuwste technieken dus gecombineerd met een eeuwenoud beeld. Het resultaat; prachtige tassen waarin we het schilderij van Mignon hebben vereeuwigd en jij het altijd kan meenemen.

 

"Eigenlijk kan elke tas een kunstwerkje zijn"

Ontdek de tassen!

Tips voor extra creativiteit

Abraham Mignon was een creatieve man. Zijn schilderijen zijn nog steeds zeer geliefd en inspireren dagelijks nog vele mensen, waaronder ons. Toch is het niet makkelijk om altijd creatief te zijn en unieke dingen te maken. Om net als Mignon het beste uit ons zelf te halen, geven wij jou 3 tips voor het stimuleren van creativiteit. Wie weet staat er straks een beroemde creatie op jouw naam.

Tip 1: Vergeet perfectionisme

Perfectionisme is een creativiteit-killer. Alles perfect doen is voor niemand weggelegd. Geef jezelf de ruimte om dingen te creëren die je misschien niet voor ogen had of wat niet voldoet aan jouw perfecte beeld. Nadat jouw eerste idee op papier staat, is het tijd om aandacht te gaan besteden aan de details en te gaan perfectioneren. Door te starten met iets minder perfects, maak je ruimte voor verbetering.

Tip 2: Dagdromen

Door te dagdromen geef je je geest de ruimte voor nieuwe ideeën. Mensen die de tijd nemen om hun hersenen te laten afdwalen, geven hun hersenen ook de ruimte om aan iets anders te denken dan datgene wat ‘normaal’ is. Nieuwe ideeën, concepten en fantasieën zullen plaatsnemen in jouw hoofd.

Tip 3: Breng tijd alleen door

Veel kunstenaars zijn ‘lone wolfs’ of outsiders en hebben daarom vaker grootse ideeën. Door tijd alleen door te brengen, krijgen ideeën alle vrijheid om langzaam te gaan groeien. Het is belangrijk dat je durft te erkennen dat je uniek bent en niet meegaat met de kudde. De moed om boven de massa uit te springen, om anders te zijn dan een ander. Ook daarvoor sta je soms alleen, maar dat brengt mooie dingen met zich mee.