Wij geloven dat goede producten alleen onder de juiste omstandigheden ontstaan. Dan hebben we het niet alleen over de werk- en leefomstandigheden van de medewerkers, ook het milieu vinden we belangrijk. Stap voor stap proberen we op alle vlakken steeds te blijven ontwikkelen en verbeteren.

De transport - en pakwijze is een belangrijk aandachtspunt. Als de tassen de fabriek in India verlaten zijn ze in perfecte staat. Als jij je tas uitpakt moet dat precies zo zijn. En dat is best een uitdaging, want tijdens die reis zijn er allerlei omstandigheden die invloed hebben op de producten..

Zo zijn onze tassen bijvoorbeeld lang onderweg omdat scheepvaart veel duurzamer is dan luchtvracht. Ook vertrekken ze uit een gebied met extreem hoge luchtvochtigheid. Dus dan is het zoeken naar een balans: optimale bescherming met een minimale impact op het milieu. Iets gewoon uitproberen is soms de beste manier om te kijken of het werkt.

Daarom is de eerste productie van de nieuwe Friendship collectie anders verpakt: niet meer individueel in plastic maar in een herbruikbare tas. We gebruiken nu nog wel plastic aan de binnenzijde van de grote dozen om vocht te weren, maar die hoeveelheid plastic is veel minder dan voorheen.

Wil je meer weten over de manier waarop Micmacbags verantwoord produceert in India? Lees dan hier meer.

"Leuk weetje: De hengsels van he herbruikbare tas zijn gemaakt van restjes leer die over zijn gebleven bij de productie van de Friendship tassen."

 

Een greep uit de Micmacbags Friendship collectie