Mints and mango's Micmacbags

Blog by Mints and mango's

Mijn nieuwe tas van MicmacbagsHeb je al door dat ik een tassentic heb? Nu ik zoveel onderweg ben, komt een laptoptas goed uit. Tassen van mooi leer vind ik het mooist: die worden met de tijd ook nog eens steeds mooier. Het leer gaat leven en ieder krasje maakt de tas nog unieker. Ik laat je mijn nieuwe Micmacbags laptopstas zien! 


Het verhaal van Micmacbags begon in 1949, waar de oprichter op jonge leeftijd naar India afreisde om zijn droom om zelfgemaakte tassenontwerpen uit te laten komen. Op jonge leeftijd was hij al geïnspireerd door de leefwijze van de Micmac indianen en was op zoek naar de perfecte balans tussen schoonheid en functionaliteit. Na een lange zoektocht ontdekte hij de perfecte fabriek.

In 2015 is Micmacbags met een jong team opnieuw aan de slag gegaan. Het gaat niet alleen om een sterk product, maar ook om een boeiend verhaal. De tassen zijn van mooi leer en worden met de tijd eigenlijk alleen maar mooier.

Micmacbags Laptoptas Colorado


Van Micmacbags mocht ik tas uitzoeken en dat werd de laptoptas Colorado in de kleur ‘zand’. Ik neem mijn laptop vaak mee in de trein naar Amsterdam of naar school. Deze prop ik in één van mijn handtassen, wat eigenlijk niet ideaal is! Deze Colorado is in alle opzichten perfect, want er is meer dan genoeg ruimte in deze klassieker. Of ‘ie nou voor werk of school is: deze tas is zowel sportief als klassiek.

De tas bevat twee vakken: één voor bijvoorbeeld belangrijke papieren, boeken, lunch, je flesje water en een portemonnee. Alles kan er in ieder geval met gemak in! Het andere vak bevat een speciaal gedeelte voor je laptop, wat afgesloten kan worden door middel van een klittenbandje. Ook hier is nog ruimte voor wat papieren naast je laptop. Verder zijn er nog genoeg vakjes voor pennen, sleutels, pasjes en ga zo maar door. Aan de voorkant van de tas zit er nog een speciaal vak wat door middel van magneten afgesloten kan worden. Ik doe hier vaak mijn OV-kaart in, dingen waar je snel bij wilt kunnen.

De binnenkant van de tas is mooi afgewerkt. De schouderband is lekker lang en goed breed, wat het draagcomfort vergroot. Verder vind ik de kleur van de tas prachtig: het is inderdaad een beetje een zandkleur. Op sommige plekken is ‘ie wat donkerder dan andere stukken, maar ik denk dat dat met de tijd allemaal wat lichter zal worden. Prachtig, van die leren tassen die echt gedragen moeten worden. Met de tijd wordt zo’n tas alleen maar mooier!


Voor een prijs van €149,95 heb je naar mijn mening een prachtige tas. De meeste leren laptoptassen liggen hoger qua prijs. Hiermee heb je een prachtige en veelzijdige tas. Houd er rekening mee dat ‘ie behoorlijk groot is: ideaal voor een wat grotere laptop of wanneer je gewoon heel veel meeneemt op een dag :-)

Tassen van Micmacbags kunnen online bekeken worden, waar je dan het dichtstbijzijnde verkooppunt kunt selecteren. Ken jij het merk al?